Ankai Bus Accelerates It’s Journey In ASEAN To Help The “Belt and Road” Construction

[2018-11-19]

Recently, the 33rd ASEAN Summit and the East Asian Cooperation Leaders Series Meeting (hereinafter referred

to as the “ASEAN Summit”) ended successfully in Singapore. During the summit, leaders of ASEAN member states

explored and promoted ASEAN integration and community building around the theme of “Resilience and Innovation”,

seeking security and development.

What is the ASEAN Summit?

ASEAN, the full name of the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN), was established on August 8, 1967.

There are 10 ASEAN member countries: Brunei, Cambodia, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, Philippines,

Singapore, Thailand, and Vietnam. The total area is about 4.49 million square kilometers and the population is

about 635 million. In the process of development, ASEAN has formed 10+1, 10+3, ASEAN Regional Forum, ASEAN

Defense Ministers Expansion Conference and East Asia Summit, and has become an important platform for promoting

regional cooperation and integration.

Ankai bus spreads throughout the ASEAN countries. Good quality wins good reputation.

At present, China is the largest trading partner of nine of the 10 ASEAN countries, and ASEAN is also one of the first

choices for Chinese companies to “go global”. The economic and trade relations between China and ASEAN have

entered a golden period. The China and ASEAN Free Trade Area has entered a stage of substantive operation. China

and ASEAN countries have begun to open their markets to each other, presenting business opportunities.

As the leading representative of the Chinese brand “going out”, Ankai Bus has been deeply cultivating the national

market along the “Belt and Road” for many years. By exporting environmentally friendly, energy saving, comfortable

and safe passenger car products, the “brand effect” of Ankai Bus demonstrates the power of Chinese manufacturing.

Today, Ankai buses have been awarded to the partners in Singapore, Malaysia, Indonesia, Vietnam, Myanmar, Thailand,

the Philippines and other ASEAN countries. With high quality products and proactive care services, they have won the praise

of the partners!

On May 10, 2017, 500 Ankai buses were exported to Myanmar. These bright and brand new Ankai buses are gradually

replacing the“old, used and eliminated” models. Today, on the streets of Yangon, the Ankai bus can not only greatly improve

the riding environment, but also further promote the Chinese bus brand into the Myanmar market.

Along the "Belt and Road" to "go out" Ankai wins international competition with quality improvement

Since ancient times, the southeast direction has been an important path for China to go to the sea and to the world. As

it is in the “Belt and Road” land and sea interchange, ASEAN has always been an important direction for China to promote

the “Belt and Road” and expand its opening up to the outside world. It is also a “deep plowing area” for the “One Belt,

One Road” initiative.

As a participant and witness of the “Belt and Road”, Ankai Bus, which represents “Made in China”, entered the “Belt and

Road” market and opened a new window for the world to know “Made in China”.

Since 2013, Ankai has focused on the “One Belt, One Road” market in Saudi Arabia, Indonesia, Myanmar, Qatar, Philippines,

Russia, Kazakhstan, etc., integrating brand resources and promoting the internationalization strategy, and has developed close

cooperation with nearly 30 countries along the “Belt and Road”.

In 2011, 3,000 Ankai school buses were exported to Saudi Arabia, setting the largest single export order of Chinese bus.

In 2014, Ankai's 1,100 buses were exported to Algeria. In 2017 and 2018, Ankai buses were concentrated and seized

Saudi Arabia 600 and 800 bus orders, have created a new benchmark for Chinese bus exports.

So far, Ankai Bus is still the record holder of China's largest export of Saudi Arabia's orders, and the largest bus brand in the Saudi market.

This year coincides with the 15th anniversary of the establishment of a strategic partnership between China and ASEAN.

China and ASEAN have become increasingly close, and ASEAN has become an important destination for Chinese

brands to “go global”. As the development strategy of the two sides is deeply docked, Ankai Bus, as an advanced

representative of the Chinese brand, will continue to absorb improvements and upgrades, and will be able to achieve

a stable and far reaching approach on the “One Belt, One Road” road with internationally standard products and services.